Welkom bij het inkoophandboek

U bent op de startpagina van het regionale inkoophandboek. Dit handboek wordt gehanteerd door de deelnemende organisatie van de inkoopsamenwerking Gooi en Vechtstreek. Het handboek is opgezet voor iedereen die tijdens zijn/haar werkzaamheden met het inkoopproces in aanraking komt.
Het handboek is op verschillende manieren te gebruiken.
Klik op het plusje hiernaast voor meer informatie over dit regionaal inkoophandboek.

Let op! Aan dit handboek wordt voortdurend gewerkt. Op dit moment zijn de teksten en modellen voor een aantal procedures nog niet beschikbaar. Zodra deze geschikt zijn voor publicatie zullen deze online geplaatst worden. Wij trachten verder de gebruikte teksten en modellen voortdurend aan te passen aan de actualiteit. Het kan echter gebeuren dat de aanpassingen met een kleine vertraging geplaatst worden. Bij twijfel adviseren wij u daarom altijd uw inkoopadviseur te benaderen.

Rechtstreeks zoeken naar specifiek onderwerp.
U kunt rechtstreeks op een onderwerp zoeken waarover u meer informatie wenst.
In het donkergroene kader aan de linkerzijde van deze webpagina staan onderwerpen die betrekking hebben op diverse onderdelen binnen het aanbestedings- en inkoopproces. Door op het onderwerp van uw keuze te klikken krijgt u gericht informatie over dit onderwerp. Ook wordt u eventueel via deze informatieve tekst (door)verwezen naar bijbehorende achtergrondinfomatie die elders te vinden is op het internet.
Mocht u op zoek zijn naar informatie over een onderwerp dat (nog) niet binnen dit handboek te vinden is dan kunt u contact opnemen met een van de inkoopadviseurs. De contactgegevens van de inkoopadviseurs zijn te vinden via de contactpagina op de 'homepage'. Wij zullen het onderwerp dan eventueel opnemen binnen het handboek.

Ondersteuning bij het zoeken naar een toe te passen aanbestedingsprocedure.
U kunt, door te klikken op het oranje kader links op deze webpagina de zogenaamde 'procedurezoeker' opstarten. De procedurezoeker is een interactief onderdeel van het inkoophandboek. Via het opstarten van de procedurezoeker wordt u, door middel van 'vraag-antwoord', geholpen om te zoeken naar de inkooprocedure die het beste past bij de door uw organisatie in te kopen levering, dienst of werk.  De nieuwe aanbestedingswet vraagt middels voorschriften uit de gids proportionaliteit om tot een gemotiveerde keuze te komen voor het toepassen van een inkoopprocedure. De procedurezoeker tracht u bij het opstellen van deze gemotiveerde keuze te helpen. Nadat u een keuze heeft kunnen maken voor een procedure wordt u doorgeleid naar de inhoudelijke onderdelen van deze procedure.