Steeds meer kleine en middelgrote aannemers in de bouwnijverheid merken dat de nieuwe Aanbestedingswet effect begint te hebben. Dit blijkt uit de derde halfjaarlijkse monitor van de nieuwe Aanbestedingswet. Anderhalf jaar na invoering van de wet blijkt dat opdrachtgevers bij de overheid transparanter zijn geworden over het aanbestedingsproces. Tevens krijgen kleinere bedrijven meer kansen, omdat opdrachten minder geclusterd worden aangeboden.

De meting van de effecten is uitgevoerd door onderzoeksbureau USP in opdracht van brancheorganisatie MKB Infra. Uit deze meting blijkt dat opdrachtgevers vaker de prijs openbaar maken en vaker eerst de kwaliteit van offertes bepalen voordat ze naar de prijs kijken. `Ik merk bij bedrijven meer acceptatie van de wet`, vertelt Daan Stuit, voorzitter van MKB Infra.

Stuit meldt dat de uitkomsten van de meting van de nieuwe Aanbestedingswet gelijk zijn aan wat hij van zijn leden te horen krijgt. Volgens de voorzitter is het vooral bemoedigend dat overheden opdrachten minder vaak geclusterd aanbieden, waardoor kleine bedrijven ook de kans krijgen om een deel van de opdracht uit te voeren.
(Bron: Profnews)