De Kamer van Koophandel heeft samen met ondernemers en belangrijke publieke partijen een digitaal ondernemersplein ontwikkeld. Het plein is namens het Ministerie van Economische Zaken in januari gelanceerd. Het doel is om op www.ondernemersplein.nl alle antwoorden op ondernemersvragen op één plek bij elkaar te brengen. 

Een hecht team van specialisten heeft intensief samengewerkt om alle informatie voor Nederlandse ondernemers gemakkelijk, duidelijk en zonder versnippering aan te bieden. Op maandag 20 januari jl. lanceerde Minister Kamp van Economische Zaken het Ondernemersplein.nl officieel. 

Slagvaardig en innovatief 

Het Ondernemersplein.nl is een nieuwe online dienst waar ondernemend Nederland terecht kan voor alle informatie van de (semi)overheid om zo slagvaardig te kunnen ondernemen en innoveren. De ambitie van het Ondernemersplein.nl: dienstverlening aan ondernemers beter, efficiënter en zoveel mogelijk digitaal aan te bieden via één website. Zo kunnen ondernemers snel en eenvoudig zaken doen met de overheid. 

De totstandkoming van het portal is te danken aan de samenwerking tussen de initiatiefnemers en partners van Ondernemersplein.nl: het Ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). 

(Bron: Kamer van Koophandel)